قهوه اسپرسو را چگونه تزئین کنیم
قبل از اینکه آموزش رو شروع بکنم، باید بگم که تزیین قهوه آن هم به شکل هایی که در تصاویر خواهید دید یک هنر تزئین است که اصطلاحا به آن Latte art می گوییم. برای اینکه بتونید قهوه رو به این شکلی که هست تزئین بکنید، تمرین بسیاری لازم هست. پس اگر برای اولین امتحان کارتون خوب از آب در نیامد نگران نباشید و دوباره امتحان کنید.
در ادامه پس از آموزش می توانید ویدئو و نرم افزار اندرویدی که شامل طرح های بی شماری از تزیین قهوه هست را دانلود کنید؛ تا از طرحی که دوست دارید در کارتون استفاده کنید. فیلم آموزشی هم به زبان انگلیسی هست. نگران نباشید چون همه چیز تصویری آموزش داده میشه، کاملا قابل درک هست.
نمونه ای از آموزش تزیین قهوه با شیر :
قبل از اینکه شیر را بجوشانید یا بخار دهید، آن را حداقل ۳۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید که سرد شود. بعد از آن مرحله ی مهم بخار دادن به شیر یا اصطلاحا تولید کف شیر هستش. مراحل را در تصاویر زیر می توانید مشاهده بکنید.
از سه روش می توانید کف شیر را تولید بکنید:
روش اول : با دستگاه اسپرسو
روش دوم : استفاده از اجاق گاز
روش سوم : با استفاده از مایکروفر
گرم کردن شیر و تولید کف شیر با دستگاه اسپرسو
با این دستگاه به دو روش می توانید کف شیر را درست کنید. کف شیر درشت و کف شیر ریز و مخملی. مورد دوم یعنی کف ریز مد نظر ما هست و در تزیین قهوه کاربرد دارد.
تجهیزات لازم:
– دستگاه اسپرسوی مجهز به نازل بخار steamwand و دستهی بخار froth assistor
– شیرجوش
– دماسنج مخصوص مایعات
تولید کف شیر ریز و مخملی:
آمادهسازی دستگاه:
برای گرم کردن شیر و تولید کف شیر درشت ابتدا دستگاه اسپرسو را روشن کنید. سپس دکمهی «بخار» یا steam دستگاه را بفشارید. این کار باعث میشود دیگ بخار دستگاه گرم شود و قابلیت بخار کردن پیدا کند. در برخی دستگاههای اسپرسو برای نشان دادن آماده بودن دیگ بخار چراغ نشانگر خاموش میشود و در برخی دیگر از دستگاهها چراغ روشن میشود. بسته به نوع دستگاه، زمانی که چراغ نشانگر روشن یا خاموش شد دستگاه آماده است.
مراحل گرم کردن شیر و تولید کف شیر ریز و مخملی:
بر روی دستهی بخار دستگاه اسپرسو حفرهی ریزی وجود دارد که با وارد کردن هوا به داخل شیر بر سطح آن حباب یا کف ایجاد میکند. برای ایجاد بافت مخملی باید دستهی بخار را وارد شیرجوش کرده، این حفره را کاملاً مماس با سطح شیر بر روی آن بگردانیم تا تمام سطح شیر را پوشش دهد. یک دماسنج نیز داخل شیر قرار دهید تا دما را اندازه بگیرید.
در این مرحله باید صبر بسیاری به خرج دهید و ابداً عجله نکنید. به آهستگی دستهی بخار را بر تمامی سطح شیر بگردانید. مهمترین نکته در این مرحله این است که حفرهی دستهی بخار از سطح شیر پایینتر یا بالاتر نرود و دقیقاً مماس بر سطح شیر باشد.
زمانی که دمای شیر به ۳۷ درجه رسید دستهی بخار را بیشتر در شیر فرو کنید به طوری که سر آن در اعماق شیرجوش قرار بگیرد. صبر کنید تا دمای شیر به ۶۵ درجه برسد. سپس نازل بخار را ببندید تا گرم شدن شیر متوقف شود.
نکته : دمایی که شیر باید به آن اندازه داغ شود : ۱۵۰º F and 155º F : 65º C to 68º C حدود ۶۵ درجه ی سلسیوس یا ۱۵۰ درجه ی فارنهایت
نکات مهم دربارهی کف شیر:
برای تولید کف خوب با شیر باید توجه داشته باشیم که شیرجوش و خود شیر هر دو بسیار خنک باشند. هرچه این دو خنکتر باشند، زمان بیشتری برای بازی و آزمون و خطا با دسته و نازل بخار خواهید داشت و شرایط را بهتر تحت کنترل خود خواهید گرفت. بهتر است شیرجوش را قبل از استفاده چند ساعتی داخل یخچال بگذارید.
کف کردن شیر باعث میشود حدود یک سوم تا یک دوم به حجم آن اضافه شود، که در این صورت زمانی که شیر را داخل فنجان میریزید حدود ۱ سانتیمتر کف بر روی آن خواهد نشست. برای تهیهی نوشیدنیهای بر پایهی اسپرسویی که به کف شیر بیشتری احتیاج دارند باید هنگام گرداندن دستهی بخار بر سطح شیر شدت عمل خود را افزایش دهید و اصطلاحاً وحشیانه به جان شیر بیفتید! همچنین باید مدت زمان بیشتری صرف گرداندن دستهی بخار بر سطح شیر بکنید، به طوری که دمای آن به جای ۳۷ درجه به ۶۰ درجه برسد. از طرف دیگر، وقتی دستهی بخار را تا عمق شیرجوش در داخل شیر فرو میکنید مدت کوتاهتری آن را آنجا نگه دارید تا شیر نسوزد و مزهی بدی به خود نگیرد. مراقب دماسنج باشید، چرا که دمای شیر داغ هرگز نباید بالاتر از ۷۱ درجه برود.
کف شیر خوب کفی است که به جای این که جداگانه بر بالای شیر داغ بنشیند، به خورد شیر داغ رفته باشد و جدا کردن آن از شیر داغ ناممکن باشد.
برای طراحی به سبک لاته آرت میتوانید کف شیر را (که یا با شیر داغ مخلوط شده است و یا در صورت ناشی بودن از آن کاملآً جدا است) با قاشق به آهستگی بر روی فنجان اسپرسو بریزید. اما باریستاهای ماهر این کار را بدون قاشق انجام میدهند و کف شیر را مستقیماً از داخل شیرجوش به داخل فنجان میریزند. لازمهی کسب این مهارت تمرین بسیار است. اگر هنگام ریختن کف شیر با قاشق به مشکل برخوردید، میتوانید چند ثانیه یا یک دقیقه صبر کنید تا کف و شیر از یکدیگر جدا شوند، آن وقت ریختن کف شیر به داخل فنجان با قاشق آسانتر میشود.
گرم کردن شیر و تولید کف شیر بر روی اجاق گاز
گرم کردن شیر به این شیوه نیز کار سختی نیست. فقط باید مواظب باشید شیر نجوشد زیرا جوشیدن شیر باعث خراب شدن مزه و بافت آن میشود. با دماسنج دمای شیر را اندازه بگیرید و زمانی که به ۶۵ تا ۷۰ درجه رسید شیرجوش را از روی اجاق گاز بردارید.
مراحل تزیین قهوه
پس از آماده کردن شیر به تزئین قهوه می پردازیم. از توضیح تصاویر صرف نظر میکنم. تصاویر به خوبی نحوه ی تزیین را بیان می کنند. فقط یک نکته رو لازم هست که بگم، اینکه باید برای تزیین حتما کمی تحرک به شیر جوش و قهوه بدهید تا بتوانید طرح رو ایجاد کنید.
با استفاده از شکلات داغ هم اگر تزئین بکنید اشکال زیر رو می تونید ایجاد کنید. تزیین با پودر کاکائو هم فکر خوبیه ! 🙂
امیدوارم مطالب مفید بوده باشند. به دلیل عدم وجود آموزشی در این زمینه یا آموزش های با توضیح کم، لازم دیدم این آموزش رو به همراه ویدئو بسیار عالی در این زمینه و همچنین نرم افزار اندرویدی شامل طرح های متنوع تزیین قهوه که به صورت یکجا در اختیار شما قرار می گیرد و نیاز به جستجو ی زیادی نخواهید داشت، رو قرار بدم.
انتقادات و پیشنهادات و سوالات خود را از قسمت دیدگاه ها اعلام کنید.
گردآوری : وب سایت تزئین
?bebakhshid noeh ghahvash farghi nadraeh
خیر ، شما می تونیداز قهوه های ماکیاتو، فلت وایت و قهوه لاته استفاده بکنید، و همین طور کاپوچینو رو می تونید به این نحوه با شیر تزئین بکنید. سوال دیگه ای اگر هست در خدمتم.
میشه قهوه ترک راهم تزعین کرد باشیر؟؟
سلام
برنامه ها دانلود نمیشن
درست شدن
با سلام ممنون از سایت خوبتون شما کلاسهای مربوط به لاته آرت هم دارید؟
سلام مهدی جان
متاسفانه در زمینه برگذاری کلاس فعالیت نداریم.
ممنون
سلام
کاش میزان قهوه استفاده شده برای یک فنجان رو هم میگفتین؟ مثلا چند قاشق
و بعد اینکه عایا از قهوه گلد هم میشه استفاده کرد؟
سلام دمتون گرم به خاطر این مطلب مفید
یه سوال داشتم ، اینکه چرا بعضی از شیر ها خیییلی غلیظ هستند ایا چیزی بهش اضافه میشه ؟
علی بود توضیحات ❤
ممنونم از مطالبتون
ولی چرا دانلود نمیشه