تزیین جدید شیر برنج برای سفره افطار

 فواید مصرف شیر برنج در سفره افطار

شیر برنج از جمله غذاهایی است که در آن از شیر استفاده می‌شود و مصرف آن همراه شیره خرما یا توت در وعده افطار خالی از لطف نیست.

شیر برنج

متأسفانه امروزه کم توجهی برخی خانواده‌ها به این غذای ارزشمند منجر به آن شده که طبع نسل جوان کمتر با آن آشنایی داشته و گاهی طعم آن را نمی‌پسندد. ولی در گذشته خانواده ها مقداری از شیر مصرفی خود را به تهیه این غذا اختصاص می‌دادند و سفره ‌افطار آنها خالی از این غذا نبود.

ارزش غذایی شیر برنج

شیر برنج غذایی سبک، سهل‌الهضم، رقیق و مغذی است و افزون بر مغذی بودن فاقد هر گونه مواد مضری مانند شکر و روغن است. معمولا بهترین زمان برای مصرف شیربرنج فاصله زمانی میان افطار تا شام است. این غذا همان طور که از نامش پیداست از مخلوط شیر و دانه‌های برنج تهیه می‌شود.
برنج از نظر تغذیه‌ای منبع خوبی از کربوهیدرات‌های پیچیده است، سدیم و کلسترول ندارد و میزان چربی آن خیلی ناچیز بوده و پروتئین آن ایجاد حساسیت نمی‌کند بنابراین مبتلایان به بیماری سلیاک که نوع آلرژی به پروتئین گندم دارند، می‌توانند براحتی از این غذا استفاده کنند.
مهم‌ترین ویژگی این غذا آن است که کربوهیدرات‌های پیچیده برنج در روده هضم و جذب آهسته‌تری نسبت به کربوهیدرات‌های ساده مانند شکر دارند در نتیجه این غذا به دلیل جلوگیری از تحریک سریع‌ ترشح انسولین از افت شدید قند خون که موجب بروز سردرد، سرگیجه، گرسنگی و عوارض عصبی در فرد روزه‌دار می‌شود ممانعت می‌کند.نکته دیگر آن که با افزودن برنج به شیر از نفخ و مشکلات ناشی از هضم شیر کاسته شده و عدم توانایی در هضم لاکتوز شیر تعدیل می‌شود. همچنین ارزش پروتئینی شیربرنج به دلیل تلفیق پروتئین حیوانی شیر با پروتئین گیاهی برنج بسیار بالا و حائز اهمیت است.

توصیه‌ها

هر لیوان شیر حاوی ۱۱۰ کالری و هر نیم لیوان برنج سفید حاوی ۱۰۳ کالری است و در هر ۱۰۰ گرم برنج پخته ۲۵ تا ۳۲‌ گرم کربوهیدرات و ۰٫۳ گرم فیبر نهفته است. معمولا هنگام آسیاب و سفید کردن برنج به مقدار بسیار زیادی از ویتامین‌های b1، b3، b6 و درصدی از منگنز، فسفر، آهن و تقریبا تمامی فیبرهای نامحلول برنج از بین می‌رود.
برای تهیه این غذا از شیر کم‌چرب استفاده کنید. غذاهای چرب برای هضم باعث فشار مضاعفی بر روی قلب و دستگاه گوارش می‌شوند.برای روزه‌داران نوجوان و جوان که نیاز به کالری بیشتری دارند، بهتر است که این غذا به مقدار متعادل به همراه شیره میوه‌جات و عسل استفاده شود.
از آنجا که در تهیه این غذا از شیر استفاده می‌شود، بهتر است برای هر وعده مقدار معینی آماده و به طور کامل آن را مصرف کنید.برای تزیین روی شیربرنج از دارچین استفاده کنید. دارچین تقویت‌کننده دستگاه گوارش بوده، برای رفع سوءهاضمه و نفخ ناشی از شیر مفید است. استفاده از هل نیز در این غذا می‌تواند از سوزش و ترش کردن معده بکاهد.

طرز تهیه شیر برنج :

تزیین شیر برنج

مواد لازم :

برنج: یک فنجان
شیر: یک و نیم کیلو
گلاب: نصف فنجان
نمک: نصف قاشق چایخوری
خامه: ۵۰ گرم در صورت تمایل
پودر پسته برای تزئین: یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه: برنج را خوب شسته و بگذارید ۲ ساعت خیس بخورد، تا برنج خوب پخته و لعاب بهتری بدهد . سپس آب برنج را از صافی رده کرده و با ۲ لیوان آب و نمک روی شعله ملایم کمی بپزید . شیر را اضافه کرده و بعد گلاب را هم بریزید تا شیر برنج پخته و کاملاً لعابدار شود. در این مرحله می توانید ۵۰ گرم خامه به شیر برنج اضافه کنید و آن را در ظرف مورد نظر کشیده و بعد از  ۳ – ۲  دقیقه روی آن را با پودر پسته تزئین کنید. برای سرو آن می توانید از عسل، مربا یا شیره انگور هم استفاده کنید.

آموزش شیر برنج

آموزش درست کردن شیر برنج

آش شیر برنج

دسر شیر برنج

تزئین

تزئین غذا

تزئین آش

تزئین سوپ